2016. okt 13.

10 infó a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történethez

írta: Gál Bence Balázs
10 infó a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történethez

Idén decemberben új Csillagok háborúja filmmel ajándékoztatja meg a nagyérdeműt a Disney és a Lucasfilm. A poszterre tekintve felmerülhet a mozinézőben a kérdés, hogy hol van Luke Skywalker vagy az Ezeréves Sólyom. Ebben a posztban összegyűjtöttem a legfontosabb infókat, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy ne csak a keményvonalas rajongók tudják élvezni a filmet.

1. Ez a film a 3. és a 4. Star wars film között játszódik időrendben, egy olyan időszakban, ahol még a Birodalom uralkodik a galaxis felett.

2. A filmben a lázadók egy kicsiny csoportja megpróbálja megszerezni a 4. és 6. részekben látott szuperfegyver, a Halálcsillag terveit.

3. A film főhőse, Jyn Erso, a birodalom foglya. Miután a lázadók megszöktetik, Jyn megtudja, hogy az apja, akit Mads Mikkelsen (Hannibál sorozat) alakít, nagyon fontos információk birtokában van a Halálcsillaggal kapcsolatban.

4. A rendező, Gareth Edwars (Godzilla) szerint ez egy igazi háborús film lesz.

5. Darth Vader meg fog jelenni a filmben, de csak a háttérből irányít. Továbbá R2-D2 birodalmi verziója is meg fog jelenni. Viszont az uralkodó nem fog szerepelni.

6. Forest Whitaker is megjelenik a filmben, egy klónháborús veterán szerepében, akinek a karaktere korábban már szerepelt a Star Wars A klónok háborúja mesében.

7. Új rohamosztagosfajták is szerephez fognak jutni, ezek, szabadfordításban, a halálosztagosok, és a vízpartosztogosok.

8. A film zenéjét sajnos nem John Williams szerzi, hanem Michael Giacchino, aki már bizonyította tehetségét az új Star Trek filmek, a Mission Impossible filmek és a Jurassic World háttérzenéivel.

9. Elvileg a film elején nem lesz a Star Wars filmekre jellemző bevezető szöveg, mivel ez a film nem része a főfilmek történéseinek, hanem kibontja azt a történetet, ami a 4. rész bevezető szövegében írva vagyon.

10. Ez a film az első darabja ennek a kiegészítő filmekből álló sorozatnak, a tervek szerint még láthatunk majd Han Solo és Boba Fett filmeket is.

Szólj hozzá