2016. okt 08.

12 tipp a vásárláshoz egy mozibüfében

írta: Gál Bence Balázs
12 tipp a vásárláshoz egy mozibüfében

A mozibüfés is csak ember. Ha ezeket a tippeket megfogadod, a mozibüfés elismerően fog nyilatkozni rólad, a kollégáinak miután távoztál.

1. Előre köszönj, vagy ha rád köszönnek, derűs mosollyal köszönj vissza!

2. Tudd, mit szeretnél! Ha még nem tudod, mire vágysz, bátran kérd a mozibüfés segítségét! Ne várd meg, hogy a tévén megjelenjenek az ajánlatok, mert a moziban éjszakázol. De, ha még 10 perc sorban állás után sem találtad ki, ne csodálkozz, ha a mozibüfés kissé megvetően fog rádnézni, miközben még akkor is azon variálsz mit egyél, mire a pulthoz kerülsz.

3. A megfelelő szavak kíséretében add le a rendelésed. Ilyenek a kérem szépen és a köszönöm. Csak semmi leszezés.

4. Ne hagyd a gyereket rendelni! A gyerek szeretné az egész boltot felvásárolni, és ez megkavarhatja a mozibüfést.

5. Türelmesen várd meg míg elkészül a rendelésed. Ki tudja, mit fogyott el és kell kicserélni, ahhoz, hogy a rendelésed elkészüljön. Ne tegyél siettető gesztusokat. 

6. Ha nem azt kaptad, amit kértél, illedelmesen tudasd a mozibüféssel, ne bunkó módon. A mozibüfés is csak ember, aki van, hogy 10-12 órán keresztül hallgatja a sok hülyét.

7. Próbálj meg pontosan annyit adni, amennyibe a rendelésed kerül! Hadd ne kelljen váltóért rohangálni!

8. Ne akarj húzezressel fizetni ezer forint alatti végösszeget, mert tuti, hogy nem lesz annyi váltó a kasszában! Te sem akarsz egy kilónyi apróval járkálni, és a mozibüfés sem szeretne kifogyni a váltóból.

9. Fizetés előtt lehetőleg ne kezdj el csemegézni az ételből, mert bunkóság! Igaz, sok kollégám nem tekinti annak, de én nagyon nagy parasztságként élem meg.

10. Jattolj! Nem kell sokat, de, ha gyorsnak és kedvesnek érezted a kiszolgálást, jutalmazd meg bátran! Igaz, hogy nem vagyunk igazi étterem, de nem is vagyunk gyorsétterem, szóval minimális mennyiségű igazán elvárható, ha meg vagy elégedve a mozibüféssel töltött pár perccel.

11. A blokkot vagy hagyd a pulton, vagy vidd magaddal! Ha a pulton hagyod, abból tudni fogja a mozibüfés, hogy nem kéred, vagy kérd meg a mozibüfést, hogy dobja ki, sokkal jobb, mintha a pult zegzugaiból kell előkeresni és kidobni.

12. Hangosan köszönj el!

 

Szólj hozzá

tipp vásárlás mozi siker kiszolgálás tizenkét 12 paraszt kedves büfé vendég udvarias húszezres jatt