2016. okt 11.

5 sorozat darálásra

írta: Gál Bence Balázs
5 sorozat darálásra

A magamfajta sorozatfüggőnek, idegen szóval sorozatjunkie-nak, a darálás nem dió vagy húsdarálást jelent, hanem egy sorozat évadainak akár egy ültő helyében történő megtekintését. A következőkben olyan sorozatokról fogok írni, amiket gyorsan lehet pörgetni, és még jók is.

Parks and Recreation /Városfejlesztési osztály


Magyarul két évad ment le az egyébként hét évados sitcom-ból (szituációs komédia, de ezt már mindenki tudja). A történet egy kitalált Kansas állambeli település Pawnee (ejtsd Paniii) önkormányzatának városfejlesztési osztályáról szól. A főszereplő, Leslie Knope (ejtsd Nóp) egy túlbuzgó, de végtelenül kedves és melegszívű közalkalmazott, aki él-hal a munkájáért. Amy Poehler (ejtsd Pólör) kelti életre, akitől nem idegen a komédia, improvizációs színházakban kezdte pályafutását, majd hét évig a Saturday Night Live című szkeccsshow állandó szereplője volt. Ebben a sorozatban ismerte meg a publikum Chris Pratt-et a kicsit hibbant és túlsúlyos Andy Dwyer-ként (ejtsd Dvájör), aki a Galaxis Őrzői óta csak úgy halmozza a nagy Hollywood-i szerepeket. Nekem a kedvenc karakterem, Ron Swanson, az osztály vezetője, aki nem hisz sem az önkormányzatban, sem az adókban, húst hússal eszik, és folyton whisky-t fogyaszt. Egysorosai legendásak. Maguk a részek 25 percesek, egy évad könnyen csúszik.

Brooklyn Nine-Nine

4. évadát tapossa. Magyarul nem tudom,hogy adják-e. Szintén sticom, egy rendőrkapitányság életéről szól. A készitő gárda szinte ugyanaz, mint a Városfejlesztési osztály esetében, szóval ha annak adtál már egy esélyt, akkor érdemes ennek a sorozatnak is. A főhőst, Jake-et, az az Andy Samberg játssza, akit a The Lonely Island című formációból lehet ismerni, klasszikus slágereik közé tartozik az I just had sex (Épp szexeltem) vagy a Jizz in my pants (Beleélveztem a gatyámba), esetleg még ismerős lehet a Like a boss (Mint egy főnök) vagy a Dick in the box (Pöcs a dobozban). Szintén 25 perc egy rész.

A Marvel képregénykiadó Netflix-en megjelent sorozatai


A két cég együttműködéséből eddig a Daredevil - a fenegyerek első, második évada, a Jessica Jones első évada és a Luke Cage első évada készült el. Daredevil karaktere ismerős lehet abból a filmből, amiben Ben Affleck játszotta Matt Murdock-ot, a vak ügyvédet, akinek a többi érzékszerve felerősödött a balesete után, szonárszintűvé fejlődött a hallása. Jessica Jones, egy magánnyomozó, aki poszt traumatikus stressz szindrómában szenved, miután egy olyan férfi használta ki, aki rád tud venni bárkit bármire. Luke Cage pedig egy fekete férfi golyóálló bőrrel. Azért vettem őket egy kalap alá, mert közös narratívát alkotnak. Egy évad 13 rész, részenként egy óra. Sokkal sötétebb, noir-szerűbb, földhöz ragadtabb történeteket mesél el, attól függetlenül, hogy szuperképességekkel rendelkeznek a főhősök. Inkább az emberi oldalukra fokuszál a történet.

How I met your mother/Így jártam anyátokkal


Ki ne ismerné a sztorit, ahogy Ted keresi a szerelmet, vagy ahogy Barney próbál egyre több nőt felszedni. Most így a tél közeledtével otthonülős tévézős estékhez tökéletesen passzol ez a sitcom. Szex előtt sem utolsó. Nyolc évadot élt meg.

Supergirl

Egy évad már lement, a napokban debütál a második évad a tengeren túlon. Aki unja már a sok férfiközpontú szuperhős történetet, azoknak tökéletes. Jó, kicsit lányos, de sosem hányingerkeltő szinten. A superman mondakör egy eddig nem igazán ismert szegmensébe nyerünk betekintést. A Supergirl-t alakító Melissa Benoist a Glee című musicalsorozatból lehet ismerős sokaknak. A Supergirl egy igazi bűnös élvezet.

Szólj hozzá

sorozat marvel daredevil how i met your mother dara így jártam anyátokkal supergirl parks and recreation városfejlesztési osztály luke cage netfilx jessica jones bingewatching